شیرکلا - شیرکلا - شیرکلا - شیرکلا

روستای شیرکلا در جنگلها و شالیزار های طبیعی شمال

شیرکلا - شیرکلا - شیرکلا - شیرکلا

روستای شیرکلا در جنگلها و شالیزار های طبیعی شمال

بازیهای محلی مازندران ۱

گاوجنگی: از دیگر سرگرمی های دیرپا در استان مازندران، مراسم «گاو جنگی» در روستای «شیرکلای» شهرستان نور است که به زبان محلی «تشک جنگی» نامیده می شود.  قبل از انجام مسابقه، از اهالی محل مبلغی پول بابت هزینه‌های ضروری جمع آوری می‌شود. چند روز پیش از مسابقه از طریق نامه تاریخ برگزاری مسابقه به اطلاع اهالی روستاها و شهرها وحتی استان های هم جوار رسانده می‌شود. دامداران منطقه و استان در این مراسم اعلام آمادگی می نمایند و گاو های نر ( به زبان محلی تشک) که از نوع و نژاد گاوهای محلی می باشند در این مسابقه هنر جنگیدن خود را به نمایش می گذارند . 

سعی میکنم که بعدا عکسی از این مسابقات براتون بزارم

سیزده نوروز 1388

با سلام  

سیزده بدر سال 1388 هم گذشت 

امسال همه نگران شرایط جوی بودن و تا بعد از ظهر روز 12 فروردین شرایط جوی نامناسب و بارانی شدید بود و بیشتر مردم امید چندانی به بهبود هوا نداشتند 

ولی خدا رو شکر 13 بدر خوب و آفتابی رو پیش رو داشتیم 

و خیلی خوش گذشت 

جای همه شما خالی بود 

جنگلهای این روستا در مجموع چیزی قریب به ده هزار نفر را بصورت جمعیت های از 100 نفر تا 1000 نفری و یا بیشتر در گوشه هایی  از این جنگلهای زیبا و پهناور  جا گرفته بودند 

امسال بخاطر هوای بهاری زودرس در اسفند ماه جنگل و درختها خیلی سرسبز تر از سالهای گذشته و زیبا تر بود  

 

  

 

شیرکلا

روستای شیرکلا روستایی است در دل طبیعت و جنگل های سرسبز و شالیزار.

این روستا در استان مازندران- جاده آمل به چمستان با ۳ کیلومتر جاده فرعی اختصاصی قرار دارد و ار شهر آمل ۱۸ کیلومتر و از شهر چمستان ۱۲ کیلومتر و از شهر نور ۳۳ کیلومتر فاصله دارد.همچنین از راه فرعی داخل جنگل ۱۳ کیلومتر ی دریا و شهر محمود آباد می باشد. 

این روستا از نظر محدوده جغرافیایی و تقسیمات کشوری جزو شهرستان نور می باشد.  

شیرکلا بیش از ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد و یک حلقه بزرگ شالیزار به وسعت تقریبی۴۰۰ هکتار آنرا احاطه کرده که بعد از آن حلقه نیز یک نیم حلقه دومی با جنگل های انبوه و طبیعی  با وسعت بیش از ۵۰۰ هکتار آنرا پوشش داده است و انتهای این جنگل  به نوار ساحلی دریای خزر و پارک جنگلی نور متصل می گردد.و رودخانه آلشرود نیز از  کنار این روستا  می گذرد. 

پشت سر این روستا روستای معصوم آباد با جمعیت تقریبی 1500 نفر و کاملا چسبیده به شیر کلا قرار دارد به طوری که برای بیشتر مهمانان عزیز تشخیص حد مرزی بین این دو روستا مشکل به نظر می رسد.  

بعد از روستای معصوم آباد روستای کوچک دیگری به نام نرگس کتی قرار دارد . 

لازم به ذکر است که جاده اصلی دو روستای معصوم آباد و نرگس کنی به روستای شیرکلا منتهی می شود و جاده فرعی3 کیلومتری بین سه روستای شیرکلا و معصوم آباد و نرگس کتی مشترک می باشد.   

روستای شیرکلا دارای یک مدرسه ابتدائی و یک مدرسه راهنمائی ، دو مسجد بنام مسجد امام حسین(ع) و مسجد صاحب الزمان (عج) ، دو باب نانوایی لواش و بربری ، دو باب حمام عمومی ، دو باب کارخانه شالیکوبی و بیش از دهها مغازه مختلف می باشد 

کار اصلی مردمان این روستا کشاورزی می باشد و در کنار آن یک مرغداری پرورش مرغ مادر صنعتی و دامداری های کوچک و محلی نیز به چشم می خورد. 

جوانان این روستا بیشتر به دنبال کار های صنعتی و تحصیل رفته اند و در این روستا بیش از 100 نفر دارای تحصیلات دانشگاهی از کاردانی تا کارشناسی ارشد  به چشم می خورد . 

جنگل های طبیعی این روستا هر ساله مخصوصا در سیزده نوروز پذیرای مردمان بومی و مسافران از بیشتر نقاط کشور می باشد .